Stress & Burn-out traject

 

Een burn-out is heftige ervaring.

Door er op de juiste manier mee om te gaan kan het een

hele mooie ontwikkeling tot gevolg hebben.

Soms houdt dit in dat je je leven op een heel andere manier mag inrichten,

graag ondersteun ik jou bij dit proces.

 

 

 

Holistische aanpak

 

Tijdens de coaching sessies gaan we samen opzoek naar wat jij nodig hebt om tot rust te komen en weer op een gezonde manier in het leven te kunnen staan. Maar voor een goed herstel is er veel meer nodig dan alleen gesprekken. 

Ik bied een stress & burn-out traject aan, waarin er naast de coach-gesprekken diverse technieken worden gebruikt om jou te ondersteunen bij het herstelproces. 

 

Omdat een burn-out veel meer is dan een cognitief probleem, is het belangrijk naar het geheel te kijken. Niet alleen je geest, maar ook je lichaam staat op scherp en mag weer leren loslaten. Ben jij burned-out, overspannen of ervaar je veel stress, is er een grote kans dat je ook veel spanningsklachten in je lichaam ervaart. Om deze reden zijn massage's en ontspanningsoefeningen een vast onderdeel in mijn sessies.

 

Naast dat je hierbij even tot rust mag komen, leer je ook bewust te zijn van de spanning in je lichaam en hoe deze weer los te laten. Je lichaamsbewustzijn wordt verhoogd, waardoor je onder andere beter je eigen grenzen leert voelen en deze eerder kan aangeven. 

 

Daarnaast is er de mogelijkheid tijdens het traject een mindfulness training te volgen. Hierbij leer je op een andere manier te kijken naar en omgaan met de uitdagingen die jij in je leven tegenkomt. 

 

De winter in onszelf...

Al lijkt de wereld vergaan,

onder de grond groeien je wortels verder.

Geef je bodem rust, 

aandacht en de juiste voeding.!

Praktisch

 

Gemiddeld duurt een sessie 1,5 uur, afhankelijk van wat jij op op dat moment nodig hebt en aankan. Een sessie bestaat uit een gedeelte coaching en een gedeelte ontspanningstechnieken, mindfulness of massage.

 

 

De intake

 

De intake/ kennismaking duurt een uur. Hierbij brengen we in kaart waar jij op dat moment staat en wat je nodig verwacht te hebben. Je kan ervaren of er de welbekende klik is, die nodig is om een coaching traject te starten. 

Mocht er tijd over zijn is er de mogelijkheid een deelbehandeling te ervaren. 

 

Je kunt online een intake inboeken. Mocht je meer informatie willen, of heb je een vraag, mag je een bericht sturen naar: 06-39091665. Indien gewenst bel ik je terug.

De sessies

 

Tijdens de coachsessies ga ik met jou onderzoeken wat jij op dat moment nodig hebt. Aan de hand van het intakegesprek en een aantal testen bekijken we waar jij op dat moment staat en wat er nodig is om je stress systeem weer tot rust te laten komen en herhaling te voorkomen. Afhankelijk van jouw situatie op dat moment kunnen we de coachsessies op diverse manieren richting geven.  

 

Hier kunnen onderwerpen aan bod komen, zoals het omgaan met piekergedachten of emoties, slaapproblemen, perfectionisme/ faalangst, werkhervatting, grenzen aangeven, gesprek aangaan met je werkgever of bedrijfsarts, terugval preventie, steun van je naasten verzamelen, je competenties versterken en nog veel meer.

 

Ieder proces is weer anders waardoor we ons puur laten leiden door wat voor jou op dat moment van belang is.