Soms stroomt de energie wat minder sterk, of staat het op plaatsen in je lichaam stil door een emotionele, of fysieke blokkade. In dat geval kan het helpen er een extra antenne als versterker naast te zetten. Door reiki te geven wordt het zelf-genezend vermogen van het lichaam op liefdevolle wijze versterkt. 

 

 

Een moeder legt automatisch haar handen op een pijnlijke plek bij haar kind. Van nature voelen we vaak al precies aan wat wij en de mensen om ons heen nodig hebben. Tijdens de reikibehandeling leg ik mijn handen op verschillende plaatsen van je lichaam, vanaf je hoofd naar je voeten. Dit kan prima over de handdoek heen. Ik maak tijdens de behandeling gebruik van een aantal reiki-symbolen om de universele energie te versterken en sturen. 

 

In eerste instantie ervaren klanten vaak het gloeien van mijn handen en een gevoel van diepe rust en ontspanning. Ook kan je tijdens de behandeling andere sensaties ervaren zoals bijvoorbeeld kou, tintelingen of juist een brandend gevoel. Tijdens de behandeling kan het zijn dat vastzittende emoties loskomen. De effecten na afloop zijn erg divers, aangezien jouw lichaam de energie inzet daar waar het nodig is.

 

Reiki is een holistische helingsmethode. Dit betekent dat er op verschillende niveaus heling wordt gecreëerd: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. 

 

 

Reiki kan het helingsproces ondersteunen, maar is geen vervanger voor een medische behandeling! 

 

Een losse reiki behandeling 

 

Deze behandeling zal ongeveer een uur duren. In dit geval ligt u geheel gekleed op de behandeltafel en zal ik uw voor en/of achterzijde behandelen.  

 

Reiki en massage 

 

Ik combineer reiki graag met het masseren, ik zet het (met jouw toestemming) in op het moment en de plaatsen waar ik merk dat het heilzaam kan zijn. Mocht je het lastig vinden te ontspannen tijdens een massage omdat je het bijvoorbeeld spannend vindt kan reiki voorafgaand aan de massage ook helpen om de rust te vinden om je over te geven aan de massage.  

 

Contra-indicaties van een reiki behandeling: 

 

Zoals eerder beschreven versterkt reiki het zelf genezend vermogen van het lichaam. 

Om deze reden zijn er een aantal situaties waarbij je moet opletten na een behandeling, of waarbij een behandeling wordt afgeraden. 

Medicatie gebruik: Let op als je medicatie gebruikt. Er is een mogelijkheid dat je door de behandeling een andere dosis medicatie nodig hebt omdat je lichaam anders functioneert. Houd dit in de gaten. (Stop of minder nooit zomaar met je medicatie, raadpleeg eerst je arts) 

Diabetici worden aangeraden voor en na afloop van de behandeling de bloedsuikerspiegel te controleren.  

Ik behandel niet op plaatsen waar er hulpstukken in het lichaam zijn geplaatst, zoals pinnen, schroeven of een kunstheup. Dit om te voorkomen dat het lichaam dit zou kunnen afstoten. 

 

Ik geef geen reiki als je: 

Een pacemaker hebt, deze zou van ritme kunnen veranderen. 

Een gedoneerd orgaan hebt. Reiki versterkt je immuunsysteem, waardoor je lichaam mogelijk harder gaat vechten tegen het gedoneerde orgaan.  

Of als je om een andere reden medicatie slikt om juist je immuunsysteem te onderdrukken.  

 

 

Neem bij vragen contact met mij op. 

Reiki

 

Bij reiki (een techniek herontdekt door de Japanner Mikao Usui) wordt de universele energie, die dwars door ons lichaam tot diep in de kern van de aarde stroomt, door handoplegging versterkt. Wij zijn allemaal een soort antennes voor deze universele energie.